Invârtită cu mac
PrinteazaInvârtită cu mac din: faina, zahar, lapte, ou, drojdie, unt, sare, mac, zahar brun, unt, esenta de vanilie, galbenus si lapte.
- 400 g faina
- 100 g zahar
- 100 ml lapte caldut
- 1 ou
- 7 g drojdie uscata
- 60 g unt
- 1/4 lingurita cu sare
pentru umplutura:
- 200 g mac
- 100 g zahar brun
- 120 ml lapte
- 50 g unt
- esenta de vanilie
pentru uns:
- 1 galbenus
- 3 linguri cu lapte
Mod de preparare:
Pune pe foc mic ingredientele pentru umplutură, amestecă şi lasă până ce compoziţia devine uşor de întins şi lipicioasă. Freacă drojdia cu zahărul şi toarnă laptele. Separat, pune untul călduţ peste făina cernută şi amestecă. Adaugă oul bătut, sarea şi drojdia dizolvată.
Frământă până ce nu se mai lipeşte de mâini şi de vas. Intinde foi potrivit de groase şi unge-le cu umplutura de mac. Dă-le formă de sul, apoi răsuceşte-leîncă o dată. Pune-le în tăvile tapetate cu hârtie de copt şi lasă-le 30 de minute la loc cald.
Unge învârtitele cu amestecul de gălbenuş şi lapte şi dă-le la cuptorul încins 30-40 de minute.
Invârtită cu mac
Pofta buna!