Jambon fiert in cidru
PrinteazaO reteta delicioasa de jambon fiert in cidru din: jambon, cidru, cuisoare, ceapa, bouquet garni, morcovi, telina, boabe de ienupar si boabe de piper negru.
- 1 kg jambon
- 1 litru cidru
- 4 cuisoare
- 1 ceapa potrivita, taiata in jumatate
- 1 bouquet garni
- 75 g morcovi, tocati
- 1 tija de telina, taiata felii
- 6 boabe de ienupar
- 6 boabe de piper negru
Mod de preparare:
Se pune jambonul intr-o cratita mare, se acopera cu apa si se fierbe. Apoi se scurge si se clateste de spuma formata la fierbere. Se curata cratita. Se pune din nou jambonul in cratita si se adauga cidrul.
Se inteapa jumatatile de ceapa cu cate 2 cuisoare, apoi se pun in cratita, alaturi de bouquet garni, morcovi, telina, boabe de ienupar si boabe de piper negru.
Se adauga apa cat sa acopere jambonul si se da intr-un clocot. Se reduce focul si se lasa jambonul sa fiarba 1 ora si 15 minute. Daca jambonul va fierbe mai mult decat este necesar, acesta va deveni tare si uscat.
Se scoate jambonul din cratita si se scurge lichidul in care a fiert. Se lasa jambonul sa stea 15 minute.
Se indeparteaza portiunile de grasime de pe jambon, apoi se taie in felii subtiri si se serveste. Pentru a fi servit rece, se lasa jambonul sa se raceasca in lichidul in care a fiert, apoi se taie felii. Astfel carnea va fi mai suculenta.
Jambon fiert in cidru
Pofta buna!