Jeleu de cireşe cu rozmarin

Printeaza

O reteta gustoasa de jeleu din: cirese, suc de cirese, zahar, vin rosu, rozmarin, suc de lamaie, gelatina, cirese glasate.

Ingrediente:Jeleu de cireşe cu rozmarin

  • 250 g cireşe
  • 200 ml suc de cireşe
  • zahăr (după gust)
  • 200 ml vin roşu
  • 1 crenguţă roz­marin
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 7 foi de gelatină albă
  • frunzuliţe de rozmarin
  • 4 cireşe glasate pen­tru decor

 

 

Mod de preparare:

Cireşele se spală, se curăţă de sâmburi, se taie jumătăţi şi se scurg de apă, păstrându-se şi sucul scurs. Gelatina se topeşte în apă călduţă. Se amestecă sucul de cireşe cu sucul scurs, cu sucul de lămâie şi cu vinul roşu, se adaugă zahăr (în funcţie de gust) şi cren­guţa de rozmarin, apoi se încălzeşte (fără să ajungă să dea în fiert).

Se acoperă cu capac, se lasă pe foc mic 10 minute, apoi se scoate rozmarinul. Se ia de pe foc, se încor­porează gelatina şi se lasă să se răcească. Jumătăţile de cireşe se împart în 4 pahare înalte, se toarnă deasupra compoziţia obţinută şi se pun cupele la frigider, timp de 3 ore.

In momentul servirii, se pune câte o cireaşă glasată şi o frunzuliţă de rozmarin.

Jeleu de cireşe cu rozmarin

Jeleu de cireşe cu rozmarin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.