Jeleu de coarne

Printeaza

Jeleu de coarneJeleu de coarne

Ingrediente:

  • 1 kg coarne din care vei face 250 g piure de coarne
  • 250 g zahăr tos

 

Mod de preparare:

Fierbi coarnele (spălate) cu 1/2 I apă şi le treci apoi prin sită. La 250 g pulpă de coarne, adaugi 250 g zahăr şi compoziţia o pui pe foc să fiarbă, amestecând continuu, încerci jeleul dacă este legat astfel: înmoi coada lingurii de lemn în jeleu şi apoi o introduci în apă rece.

Dacă pe coada lingurii rămâne o pastă gelatinoasă, jeleul este suficient de fiert. Dacă se scurge imediat în apă mai trebuie fiert.

O altă metodă de încercare este următoarea: iei pu­ţină pastă, o pui pe o farfurie întinzând-o pe fundul ei şi o laşi la răcit. Dacă adunând-o la un loc pasta se ţine, este gata jeleul.

Jeleu de coarne

Jeleu de coarne

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Ce-s alea coarne? N-am mai auzit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.