Jeleu de coarne
PrinteazaIngrediente:
- 1 kg coarne din care vei face 250 g piure de coarne
- 250 g zahăr tos
Mod de preparare:
Fierbi coarnele (spălate) cu 1/2 I apă şi le treci apoi prin sită. La 250 g pulpă de coarne, adaugi 250 g zahăr şi compoziţia o pui pe foc să fiarbă, amestecând continuu, încerci jeleul dacă este legat astfel: înmoi coada lingurii de lemn în jeleu şi apoi o introduci în apă rece.
Dacă pe coada lingurii rămâne o pastă gelatinoasă, jeleul este suficient de fiert. Dacă se scurge imediat în apă mai trebuie fiert.
O altă metodă de încercare este următoarea: iei puţină pastă, o pui pe o farfurie întinzând-o pe fundul ei şi o laşi la răcit. Dacă adunând-o la un loc pasta se ţine, este gata jeleul.
Jeleu de coarne
Poftă bună!
Ce-s alea coarne? N-am mai auzit.