Jeleu de rodii

Printeaza

O reteta delicioasa de jeleu din: rodii, limeta, zahar tos, gelatina, scortisoara, cuisoare, anason, zahar vanilat, menta, frisca.

Ingrediente:Jeleu de rodii

  • 8 rodii
  • o limetă
  • 800 g zahăr tos
  • 30 g gelatină alimentară
  • un baton scorţişoară
  • două cuişoare
  • o steluţă de anason
  • două pliculeţe zahăr vanilat
  • menta
  • frişca

Mod de preparare:

Gelatina se pune la înmuiat cu puţină apă rece şi se lasă să se umfle. Rodiile se spală, se şterg cu un şervet absorbant şi se curăţă de seminţe.

Se pun într-un bol înalt şi se pasează. Se trec printr-o stre­curătoare şi sucul obţinut se toarnă într-o oală. Se presară zahărul tos, se adaugă sucul de limetă, batonul de scorţişoară, cuişoarele şi steluţa de anason. Se pune oale pe foc şi se fierbe până ce lichidul a început să se îngroaşe.

Se adaugă zahărul vanilat şi gelatina inmuiată, se ia de pe foc şi se aşază pe un tocător. Se amestecă până se dizolvă gelatina, se trece printr-o strecurătoare şi se toarnă în borcane cu capac. Se lasă să se răcească şi se păstrează la loc întunecat şi rece.

Jeleu de rodii

Jeleu de rodii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.