Jeleuri aromate
PrinteazaO reteta de jeleuri aromate din: gelatina, suc de merisoara, apa, zahar, limeta, zahar tos fin si esenta de vanilie.
- 50 g gelatina
- 200 ml suc de merisoare
- 200 ml apa
- 80 g zahar
- 2 limete
- 200 g zahar tos fin
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
înmoaie gelatina în apă şi las-o deoparte un sfert de oră. Fierbe sucul de merişoare cu zahărul până ce obţii un sirop fin. Adaugă sucul de la cele două limete şi mai lasă zece minu¬te. Pune apoi gelatina înmuiată. Dă deoparte şi toarnă un strop de esenţă de vanilie.
Amestecă şi pune compoziţia într-o tavă nu foarte mare, tapetată cu folie alimentară. Las-o să se răcorească la tempera¬tura camerei, acoperă cu restul de folie şi dă la frigider pentru cel puţin patru ore (cel mai bine este s-o lasi peste noapte).
Presara zahar tos fin deasupra si rastoarna foaia de jeleu pe o suprafaţă plană, presărată şi ea cu zahăr. Taie în forme potrivite şi tăvăleşte cubuleţele de jeleu prin zahăr.
Jeleuri aromate
Pofta buna!