Jeleuri de vanilie cu compot de caise şi zmeură

Printeaza

O reteta de jeleuri de vanilie cu compot de caise si zmeura din: foi de gelatina, lapte, zahar, extract de vanilie, caise, suc de mere si zmeura.

Ingrediente:

  • 4 foi de gelatină (sau 1 pachet de gelatină pudră)
  • 600ml de lapte
  • 50g de zahăr fin, plus încă 2 linguri

pentru compot:

  • 2 linguriţe extract de vanilie sau apă de trandafiri
  • 500g de caise
  • 3 linguri suc de mere
  • 100g de zmeură

 

Mod de preparare:

Se înmoaie gelatina 10 minute în apă rece. Se aduc încet la punctul de fierbere laptele şi 50g de zahăr, amestecând ca să se dizolve zahărul.

Se ia de pe foc şi se adaugă amestecând extractul de vanilie sau apa de trandafiri.

Se scoate gelatina din apă, se stoarce şi se amestecă în lapte până când se dizolvă.

Se toarnă jeleurile în patru pahare sau vase de câte 150ml.

Se lasă să se răcească, apoi se dau la frigider aproximativ 3 ore până când se leagă.

Se taie caisele în jumătăţi şi se scot sâmburii. Fiecare jumătate se taie în patru felii.

Se aşază într-o cratiţă cu sucul de mere şi două linguri de zahăr, apoi se aduce totul la punctul de fierbere.

Se fierb constant 5 minute pe foc mic, până când se înmoaie caisele, dar nu de tot.

Se iau de pe foc, se adaugă zmeura şi se lasă la răcit.

Se răstoarnă jeleurile pe patru farfurii, apoi se aşază linguri de compot pe margini.

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Gelatină din suc de fructe

Reteta jeleu de coacaze

Reteta jeleu de coacaze din: coacaze, apa, miere, gelifiant. Ingrediente: 500 g coacăze 500 ml apă 500 g miere 1 pachet gelifiant 3:1 pentru 1000 g fruct     Mod de preparare: Puteţi lucra cu jumătate coacăze negre şi jumătate roşii, deoarece cele roşii singure vor avea o culoare pală. Nici jeleul de coacăze albe […]

Jeleu de scoruse cu suc de mere

Jeleu de scoruse cu suc de mere

Jeleu de scoruse cu suc de mere din: scoruse, zahar, apa, suc de mere. Ingrediente: 1000 g scoruşe 1000 g zahăr gelifiant 1:1 250 ml apă 250 ml suc de mere     Mod de preparare: Scoruşele se curăţă de codiţe şi se lasă la înmuiat peste noapte în soluţie slabă de oţet (1:20) cât […]

 

 

Jeleu de zmeura cu scortisoara si cuisoare

Jeleu de capsuni cu hibiscus

Jeleu de capsuni cu hibiscus din: capsuni, apa, zahar, petale de hibiscus, lamai. Ingrediente: 1,5 kg căpşuni 500 ml apă 1000 g zahăr gelifiant 1:1 1 mână de petale roşii de hibiscus 2 lămâi   Mod de preparare: Căpşunile se spală, se lasă să se scurgă bine, se aleg, se curăţă de cotor şi sa […]

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.