Jumari cu pogacele
PrinteazaJumari cu pogacele din: faina, praf de copt, galbenus, sare, piper, smantana, jumari.
- 400 g făină albă
- 1 praf de copt
- 2 gălbenuşuri
- 1/2 linguriţă sare
- 1 linguriţă piper
- 200 g smântână
- 250 g jumări tocate
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele în afara jumărilor şi a piperului, frămânţi bine coca, întinzi aluatul de circa 1 mm grosime şi ungi în strat subţire cu untură topită.
Presari peste aluatul întins jumările piperate. Repeţi operaţiunea de 3 ori. Dai compoziţia la frigider timp de 1/2 oră şi ungi din nou.
Intinzi aluatul de 1 cm, îl tai cu diferite forme de cuţit şi îl ungi pe deasupra cu gălbenuş, apoi dai la copt pâna capătă pogăcelele o culoare aurie.
Jumari cu pogacele
Pofta buna!