Ketchup de casă

Printeaza

Ketchup de casă din: rosii, ardei capia, usturoi, ceapa, telina verde, foi de dafin, tarhon, oregano, busuioc, praf de ghimbir, scortisoara, otet de mere, zahar.

Ingrediente:Ketchup_de_casa

  • 3 kg rosii
  • 1,5 ardei capia usor iuti
  • 6 catei de usturoi
  • 6 cepe
  • 1 snop de telina verde
  • 4 foi de dafin
  • 1 lingura tarhon uscat
  • 1 lingura oregano uscat
  • 1 lingura busuioc uscat
  • 1 lingurita praf de ghimbir
  • 1 lingurita scortisoara
  • 100 ml otet de mere
  • 50 g zahar

 

Mod de preparare:

Se spală şi se curăţă roşiile, apoi se pasea¬ză. Ardeii se coc pe glită sau pe grătar, se acoperă cu un capac şi se lasă să se răcească, apoi se decojesc şi se curăţă de seminţe. Se toacă mărunt ceapa şi usturoiul. Ardeii copţi se pasează cu mixerul.

Se aşază într-o oală toate ingredientele; se pune pe foc mic şi se fierbe până scade la jumătate, amestecând din când în când, mai ales către sfârşit, când se îngroaşă. Apoi se ia de pe foc. Se scot frunzele de ţelină şi dafin din oală şi se potriveşte de sare, oţet şi zahăr.

Sosul se pasează şi se toarnă în borcane. Se închid ermetic şi se dau 2 ore la cuptorul încălzit la 100 °C. Se stinge focul şi se lasă să se răcească borcanele.

Ketchup de casă

Ketchup_de_casa

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • keceap de casa
  • keceap

1 comentariu

  1. Foarte bun mi-a iesit ketchupul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.