Kibe prajit
PrinteazaKibe prajit din: bulgur, ceapa, supa, carne de miel, condimente, sare, muguri de pin, ceapa, nuca, sare si chilli.
pentru aluat:
- 200 g bulgur
- o ceapa
- 200 ml apa sau supa
- 300 g carne de miel tocata
- o lingurita condiment arabesc
- sare dupa gust
pentru umplutura:
- 50 g muguri de pin
- 250 g carne tocata de miel
- o ceapa
- 2 linguri ulei de masline
- 10 samburi nuca macinata
- sare
- un praf condiment arabesc
- un praf chilli
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Se pune pentru început să se înmoaie bulgurul cu jumătate din cantitatea de apă. Se curăţă şi se taie ceapa mărunt si se adaugă carnea de miel tocată, condimentul pentru carne de miel si sare, după gust. Se obţine un aluat bine legat. Dacă este prea dens, se mai adaugă din restul de apă.
Se tine la rece câteva minute. Separat, pentru umplutură, se taie ceapa, se căleşte în ulei şi se adaugă carnea de miel tocată, mugurii de pin, condiment arăbesc, nuca măcinată şi sare după gust.
Din compoziţia de bulgur se fac forme mici, se face o gaură la mijloc, se umplu cu carne şi se strâng. Se prăjesc în uleiul încins. Se servesc cu diferite garnituri cu specific arăbesc.
Kibe prajit
Pofta buna!
Astea sunt un fel de chiftele