Kievskaia

Printeaza

 

O reteta gustoasa de kievskaia din: piept de pui, aripi, unt, marar, zeama de lamaie, faina si Kievskaiapesmet.

Ingrediente:

  • 1 piept de pui
  • 3 aripi
  • 100 g unt
  • 1 legătură mărar
  • zeama de la 1 lămâie
  • 2 linguri de făină
  • 2 linguri pesmet

 

Mod de preparare:

Pui aripile să fiarbă 10 minute şi apoi le dezosezi şi opreşti osul mare al fiecărei aripi. Tai pieptul cât mai subţire şi-l stopeşti cu zeamă de lămâie. Amesteci untul cu verdeaţa mărunt tocată şi ungi pieptul cu acest amestec.

Rulezi buca­ta de piept pe osul aripii, dai prin făină, ou bătut şi pes­met şi prăjeşti în ulei încins. Tradiţional, se serveşte cu cartofi pai.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.