Kiymali Pide
PrinteazaO reteta delicioasa de Kiymali Pide din: faina, oua, unt, lapte, zahar, drojdie, sare, carne tocata de oaie, unt, ceapa, patrunjel, sare si piper.
- 500 g faina alba
- 3 oua
- 30 g unt
- 200 ml lapte
- 1 lingura zahar
- 1 lingura drojdie
- sare
pentru umplutura:
- 250 g carne tocata de oaie
- 80 g unt
- 1 ceapa
- cateva fire de patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cerne faina într-un castron, fa o adâncitură în mijloc şi pune laptele cu drojdie, untul înmuiat, 2 ouă şi un praf de sare.
Amestecă până când obţii un aluat moale, adăugând puţină apă dacă este nevoie.
Acoperă-l cu un şervet şi lasă-l să dospească.
Când aluatul a crescut, taie-1 bucăţi de mărimea unui ou, pune-le pe o suprafaţă presărată cu faină şi întinde-le, dând fiecăreia o formă ovală.
Toacă ceapa şi căleşte-o în 30 g de unt, adaugă carnea tocată şi sărează după gust.
Prăjeşte-o, amestecând continuu, adaugă piper şi pătrunjel tocat şi amestecă bine.
Pune umplutura peste bucăţile de aluat şi lasă-le la dospit într-un loc cald.
Unge-le pe deasupra cu gălbenuş bătut şi coace-le 25 de minute la 180° C.
Când sunt gata, scoate-le din cuptor şi unge-le cu unt topit.
Dacă vrei să fie mâncate crocante, serveşte-le imediat.
Dacă le vrei moi, ţine-le acoperite circa 5 minute, apoi serveste-le.
Kiymali Pide
Pofta buna!
Incoming search terms:
- pide reteta
- pide cu carne
- reteta pide