Kuchen cu mere
PrinteazaKuchen cu mere din: mere, faina, sare, scortisoara, nucsoara, zahar brun, unt, smantana, galbenusuri, esenta de vanilie si zahar.
Ingrediente:
- 3 cani mere taiate cubulete (mere verzi)
pentru aluat:
- 1 cana faina
- 1/4 lingurita sare
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 varf cutit nucsoara rasa
- 1/4 cana zahar brun
- 1/3 cana unt
- 1/4 cana smantana
pentru umplutura:
- 1/2 cana smantana
- 3 galbenusuri
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 1 cana zahar
- 1/2 lingurita sare
- 1/4 cana faina
- 1 lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Kuchen cu mere: Amesteci toate ingredientele pentru alut cu untul taiat cubulete. Framanti foarte repede pentru ca aluatul sa nu se inmaoie de la caldura mainilor.
Il acoperi cu foile de plastic si-l lasi la rece o ora. Intinzi o foaie de aluat si imbraci o forma de tort cu pereti detasabili, unsa cu putin unt.
Pui merele la mijloc si o introduci in cuptorul incins circa 15-20 de minute. Amesteci toate ingredientele pentru umplutura (mai putin scortisoara) si torni totul peste mere.
Presari cu scortisoara si introduci din nou forma in cuptor pentru 3-40 de minute. O lasa sa se raceasca.
Pofta buna!