Kuchen cu mere

Printeaza

Kuchen cu mere din: mere, faina, sare, scortisoara, nucsoara, zahar brun, unt, smantana, galbenusuri, esenta de vanilie si zahar.

Ingrediente:

  • 3 cani mere taiate cubulete (mere verzi)

pentru aluat:

  • 1 cana faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 1 varf cutit nucsoara rasa
  • 1/4 cana zahar brun
  • 1/3 cana unt
  • 1/4 cana smantana

pentru umplutura:

  • 1/2 cana smantana
  • 3 galbenusuri
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 cana zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/4 cana faina
  • 1 lingurita scortisoara

 

Mod de preparare:

Kuchen cu mere: Amesteci toate ingredientele pentru alut cu untul taiat cubulete. Framanti foarte repede pentru ca aluatul sa nu se inmaoie de la caldura mainilor.

Il acoperi cu foile de plastic si-l lasi la rece o ora. Intinzi o foaie de aluat si imbraci o forma de tort cu pereti detasabili, unsa cu putin unt.

Pui merele la mijloc si o introduci in cuptorul incins circa 15-20 de minute. Amesteci toate ingredientele pentru umplutura (mai putin scortisoara) si torni totul peste mere.

Presari cu scortisoara si introduci din nou forma in cuptor pentru 3-40 de minute. O lasa sa se raceasca.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.