Lasagna cu masline
PrinteazaO reteta delicioasa de lasagna cu: unt, carne de vita, masline, ceapa, usturoi, sos de rosii, cascaval, smantana, oregano, maghiran, foi de dafin, sare, piper, ulei.
- 20 foi de lasagna
- 2 linguri cu unt
- 200 g carne tocată de vită
- 100 g măsline
- 1 ceapă
- 1 căţel de usturoi
- 500 ml sos de roşii
- 300 g caşcaval
- 100 ml smântână
- oregano
- maghiran
- 2 foi de dafin mărunţite
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Căleşte ceapa în ulei împreună cu usturoiul zdrobit. Adaugă carnea, condimentează şi lasă să se prăjească puţin. Toarnă 200 ml sos de roşii şi 100 ml smântână.
Amestecă şi lasă puţin la scăzut. Unge cu unt o tavă dreptunghiulară cu pereţii mai înalţi şi aşază un strat de foi de lasagna fierte separat, altul de sos de roşii cu carne, unul de caşcaval.
Această operaţiune repet-o de trei ori. Ultimul strat trebuie să fie de caşcaval. Adaugă restul de sos şi măslinele şi lasă la cuptor cam 30 de minute.
Lasagna cu masline
Pofta buna!