Lasagna cu pui si praz
PrinteazaO reteta deliciasa de lasagna cu pui, praz, foi de lasagna, unt, faina, ou, lapte, sare, piper si cascaval.
- 1 pachet mic de foi de lasagna
- 2 bucăţi mai mari de piept de pui tocat
- 3 bucăţi mai mari de praz
- 1 pachet de unt
- 2 linguri făină
- 1 ou
- 1/2 l lapte
- sare
- piper
- 200 g caşcaval
Mod de preparare:
Tai carnea cubuleţe şi o pui să se prăjească în unt topit. O sărezi, o condimentezi şi o dai deoparte. Topeşti într-o tigaie alte 2 linguri de unt, căleşti prazul tăiat rondele şi îl pui separat.
Sosul Bechamel aşa: topeşti alte 2 linguri de unt într-o tigaie, adaugi peste el 2 linguri de făină, sare, piper, apoi, puţin câte puţin, 250 ml de lapte. Sosul trebuie să aibă consistenţa unei smântâni.
Ungi o tavă de 24/19 cm cu 2 linguri de unt, pe care îl distribui uniform, aşezi 1/3 din foile de lasagna, peste ele adaugi umplutura din carne de pui şi sosul Bechamel, apoi al doilea strat de foi de lasagna, prazul călit şi, la sfârşit, acoperi cu restul de foi, peste care pui untul rămas, distribuit uniform. Baţi într-un castron cu mixerul 1 ou cu 250 ml lapte, sare şi piper şi torni în tavă peste lasagna.
Acoperi tava cu o folie de aluminiu şi o dai la cuptor pentru 40 de minute. Când foile de deasupra s-au rumenit uşor, stingi cuptorul şi presari caşcavalul răzuit.
Mai laşi la cuptor 10 minute, cât îi ia caşcavalului să se topească. Cel mai uşor o vei tăia dacă o laşi să stea 20 de minute în cuptor, cu focul stins.
Poftă bună!