Legume in aluat
PrinteazaO reteta de legume in aluat din: telina, pastarnac, morcovi, conopida, ceapa, faina, drojdie, ou, apa, ulei, sare, piper, galbenus, mustar, ulei de masline, zeama de lamaie si marar verde.
- 1 telina
- 1 pastarnac
- 3 morcovi
- 1 conopida
- 1 ceapa
- 150 g faina
- 25 g drojdie
- 1 ou
- 1/2 pahar apa
- 100 ml ulei
- sare
- piper
sosul:
- 1 galbenus
- 1 lingurita mustar
- 200 ml ulei de masline
- zeama de la 1 lamaie
- 1 legatura marar verde
- 1 catel de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Desfaceţi conopida în bucheţele, curăţaţi legumele şi tăiaţi-le în bastonaşe sau rondele şi opăriţi-le 3 minute în apă clocotită cu sare. Lăsaţi-le apoi la scurs.
Amestecaţi oul bătut cu făina, apa, drojdia 1 linguriţă ulei, sare ca să obţineţi o compoziţie puţin mai groasă decât aceea pentru clătite.
Lăsaţi amestecul la rece 10 minute. Pentru sos, amestecaţi gălbenuşul cu muştarul şi apoi turnaţi în fir subţire uleiul, amestecând mereu.
După ce aţi adăugat toată cantitatea de ulei, puneţi mărarul tocat mărunt, condimentele şi puneţi la rece maioneza obţinută.
Opţional, puteţi adăuga în aceasta usturoiul pisat. Treceţi legumele scurse bine de apă prin compoziţia ţinută la rece şi apoi prăjiţi-le în ulei pe toate părţile.
Scoateţi-le pe şerveţele pentru a absorbi grăsimea de prisos. Turnaţi peste ele maioneza, înainte de servire, sau puneţi-o în vas separat.
Legume in aluat
Pofta buna!