Legume cu bacon
PrinteazaO reteta de legume cu bason si morcovi baby, mazare, varza bruxelles, seminte de chimen, ulei de masline, unt, cimbru, sare, piper, lamaie, smantana si mustar.
- 200 g morcovi baby
- 250 g mazăre
- 500 g varză de Bruxelles
- o linguriţă de seminţe de chimen
- 8 felii bacon
- 50 ml ulei de măsline
- 50 g unt
- cimbru
- sare
- piper
- o lămâie
- smântână
- muştar
Mod de preparare:
Morcovii se spală, se taie în jumătăţi şi se fierb zece minute. Varza de Bruxelles se curăţă de frunzele veştede, se taie jumătăţi şi se pune într-un castron. Se pune apă la fiert cu puţină sare şi când începe să clocotească se pune varza şi sucul de la jumătate de lămâie.
Se fierbe zece minute, se scoate din apă şi se pune într- o strecurătoare. Separat se fierbe mazărea în acelaşi mod ca şi varza şi se pune într-un castron. Intr-o cratiţă se topeşte untul, se adaugă uleiul de măsline şi când s-a încins se pun seminţele de chimen.
Se prăjesc câteva secunde, se adaugă mazărea, varza şi morcovii. Se condimentează, se presară cimbru tocat, se prăjesc cinci minute şi se opreşte focul. Se transferă legumele pe un platou, se aşază deasupra feliile de bacon, se acoperă cu un capac şi se lasă cinci minute.
Se servesc fierbinţi, cu un sos din smântână, muştar şi cimbru tocat.
Poftă bună!