Legume cu muguri de pin
Printeaza
- 500 g ciuperci
- doi morcovi
- 100 g muguri de pin
- 150 g porumb fiert
- doi ardei graşi
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- 250 g orez
- pudră de curry
- 200 iml vin alb demisec
- o lămîie
- sare
- piper
- ulei de măsline
- mărar
Mod de preparare:
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă cubuleţe. Morcovii se curăţă de coajă, se fierb în apă cu sare, apoi se taie bucăţi mai mici. Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie fîşii sau cuburi.
Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa, usturoiul şi ardeii. Se călesc pînă se înmoaie, se adaugă ciupercile spălate şi tăiate felii, sucul de lămîie şi se lasă să se prăjească. Cînd a scăzut sosul format se adaugă o linguriţă de ipudră de curry, vinul alb, sare şi piper.
Se presară morcovii, boabele de mazăre fierte şi porumbuil. Se amestecă, se ţime pe foc pînă scade din nou sosul şi se presară muguri de pin.
Orezul se fierbe în apă cu sare, se scurge, se pune pe un platou, se adaugă legumele fierbinţi şi se serveşte. Pentru un gust mai proaspăt se poate adăuga mărar tocat.
Poftă bună!