Legume cu muguri de pin

Printeaza

 

Ingrediente:Legume cu muguri de pin

  • 500 g ciuperci
  • doi morcovi
  • 100 g muguri de pin
  • 150 g porumb fiert
  • doi ardei graşi
  • o ceapă
  • doi căţei de usturoi
  • 250 g orez
  • pudră de curry
  • 200 iml vin alb demisec
  • o lămîie
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • mărar

 

Mod de preparare:

Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă cubuleţe. Morcovii se curăţă de coajă, se fierb în apă cu sare, apoi se taie bucăţi mai mici. Ardeii se spală, se curăţă de seminţe şi se taie fîşii sau cuburi.

Se încing trei linguri de ulei într-o cratiţă, se pun ceapa, ustu­roiul şi ardeii. Se călesc pînă se înmoaie, se adaugă ciupercile spălate şi tăiate felii, sucul de lămîie şi se lasă să se prăjească. Cînd a scăzut sosul format se adaugă o linguriţă de ipudră de curry, vinul alb, sare şi piper.

Se presară morcovii, boabele de mazăre fierte şi porumbuil. Se amestecă, se ţime pe foc pînă scade din nou sosul şi se presară muguri de pin.

Orezul se fierbe în apă cu sare, se scurge, se pune pe un pla­tou, se adaugă legumele fierbinţi şi se serveşte. Pentru un gust mai proaspăt se poate adăuga mărar tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.