Legume cu piure la cuptor
PrinteazaLegume cu piure la cuptor din: cartofi, mazare, fasole, morcovi, ardei, vaza, ciuperci, cascaval, sare, piper.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 200 g mazăre
- 400 g fasole verde păstăi
- 3 morcovi raşi
- 3 ardei
- 200 g varză dulce
- 300 g ciuperci
- 100 g caşcaval
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi cartofii, îi pui la fiert şi fierţi îi faci piure. Cureţi ardeii, varza, ciupercile, păstăile şi mazărea, tai mărunt varza, fideluţă ardeii, feliuţe ciupercile, adaugi morcovii răzuiţi şi le căleşti pe toate în ulei încins.
După ce s-au înmuiat toate, le amesteci cu piureul de cartofi şi pui sare şi piper după gust. Aşezi compoziţia într-o formă unsă cu unt, razi caşcavalul şi dai totul la cuptor pentru 30 de minute.
Fără caşcaval şi aşezată în formă unsă cu margarină, reţeta e perfectă pentru post.
Pofta buna!