Legume cu cuscus si creveti
PrinteazaLegume cu cuscus si creveti din: morcov, tulpini de telina, praz, fructe de mare, cuscus, patrunjel, ulei de masline, usturoi, praf de chilli, sofran, rosii, vin alb sec, frunza de dafin si supa vegetala.
Ingrediente:
- 1 morcov mare, taiat cubulete
- 2 tulpini de telina, taiate rondele
- 2 fire de praz, taiate rondele
- 400 g fructe de mare
- coaja rasa de la 1 lamaie si sucul de la 1/2
- 200 g cuscus
- 1/2 legatura patrunjel, tocat (optional)
- 2 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi, tocati
- un praf de chilli
- cateva fire de sofran (optional)
- 1 frunza de dafin
- 150 ml vin alb sec
- 400 g rosii din conserva, tocate marunt
- 375 supa vegetala fierbinte
- 1 lingura ulei de masline
Mod de preparare:
Incinge uleiul de măsline într-o tigaie, adaugă morcovul, ţelina, prazul, usturoiul, chilii, şofranul şi frunza de dafin şi căleşte timp de 4-5 min, până se înmoaie.
Adaugă vinul alb şi roşiile şi fierbe-le 5 min, până se reduce la o treime. Redu flacăra, adaugă fructele de mare fierte şi fierbe la foc mic timp de 5 min.
Intre timp, amestecă concentratul vegetal si coaja de lămâie plus sucul, lasă să dea în clocot, adaugă cuscus, amestecă, ia de pe foc şi acoperă cu un capac. Lasă 5 min.
Asezonează, adaugă ulei de măsline şi învârte cu o furculiţă; adaugă pătrunjel Serveşte cu fructe de mare.
Legume cu cuscus si creveti
Pofta buna!