Legume in sos de brânză

Printeaza

Legume in sos de brânză din: morcovi, dovlecel, masline, broccoli, branza cu mucegai, curry, faina, sare, piper, ulei de floarea soarelui si patrunjel.

Ingrediente:Legume_in_sos_de_brânza

  • 500 g morcovi
  • un dovlecel
  • 100 g masline
  • 500 g broccoli
  • 150 g branza cu mucegai
  • 100 g mozzarella
  • 400 ml lapte dulce
  • o lingurita cu mustar
  • o lingurita cu curry
  • 60 g faina
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui
  • patrunjel

 

Mod de preparare:

Brânza cu mucegai şi brânza mozzarella se sfărâmă sau se dau pe râzătoare şi se pun într-un bol. Se încing două linguri cu ulei într-o cratiţă, se adaugă făina amestecată cu sare, piper şi muştar, se amestecă şi se ţin pe foc un minut.

Se adaugă laptele, amestecând încontinuu cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe şi se fierbe amestecul până începe să se îngroaşe puţin. Se ia de pe foc, se presară curry şi cele două tipuri de brânză, se amestecă ca să se omogenizeze şi să se topească brânza.

Dovlecelul se spală, se taie felii subţiri, se condimentează şi se prăjeşte în ulei încins. Morcovii se curăţă de coajă, se spală, se taie în bucăţi subţiri, se fierb zece minute şi se scot într-un bol. Broccoli se fierbe, se taie în bucăţi mai mici şi se pune pe un patou împreună cu morcovii, dovlecelul şi măslinele.

Legumele se servesc alaturi de sosul de branza cald, presarate cu patrunjel tocat.

Legume in sos de brânză

Legume_in_sos_de_brânza

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.