Legume provensale
PrinteazaLegume provensale din: dovlecel, vinete, gras galben si verde, rosii, ceapa, rozmarin, cimbru, usturoi, ulei de masline, suc de lămâie, zahăr, seminţe de fenicul, piper, sare de mare.
Ingrediente:
- 2 dovlecel
- 1 vânătă
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras verde
- 2 roşii
- 2 cepe
- 2 fire rozmarin
- 2 fire cimbru
- 2 căţei de usturoi
- cca 400 ml ulei de măsline
- 3 linguri suc de lămâie
- 1 linguriţă zahăr
- 1 linguriţă seminţe de fenicul
- piper, sare de mare
Mod de preparare:
Se incinge cuptorul la 200°C. Se taie felii dovleceii si vanata, Se curata ardeii grasi de cotoare si seminte si se taie pulpa fasii. Rosiile se curata si se taie cuburi.
Ceapa se taie felii. Se curata verdeata si se amesteca împreună cu legumele pregătite; se repartizează pe o tavă adâncă.
Usturoiul se pasează cu 8 linguri ulei, suc de lămâie, zahăr, seminţe de fenicul şi piper. Amestecul se repartizează uniform peste legume şi se sărează cu sare de mare din belşug. Legumele se coc la cuptor timp de cca 30 min. între timp se amestecă.
Legumele şi verdeţurile se repartizează în borcane pregătite; în fiecare dintre ele se toarnă ulei, astfel încât toate ingredientele să fie complet acoperite.
Se închid ermetic borcanele şi se lasă să se răcească. Se lasă apoi să se marineze timp de cel puţin 2 zile înainte de a putea fi consumate. La întuneric şi răcoare, legumele provensale se pot păstra până la 4 săptămâni.
Legume provensale
Pofta buna!