Legume cu sos olandez
PrinteazaLegume cu sos olandez din: ghimbir, morcovi, ceapa, cimbrisor, unt, iaurt, mustar, faina, zahar, otet, unt si sare.
- 1 ghimbir mai mic
- 4 morcovi
- 2 cepe
- 1 crenguta de cimbrisor
- 75 g unt
pentru sos:
- 100 g iaurt mai gras
- 50 g mustar
- 50 g faina
- 30 g zahar
- 20 ml otet
- 75 g unt
- 125 ml apa
- sare
Mod de preparare:
Curăţă legumele şi taie-le în bucăţi mari. Aşază-le într-un vas termorezistent uns cu puţin unt. Printre ele, pune restul de unt tăiat cubuleţe şi crenguţa de cimbrişor. Presară un praf de sare, acoperă cu folie de aluminiu şi lasă la cuptor aproximativ 30 de minute, între timp, pregăteşte sosul.
Topeşte untul la foc mic. încorporează făina în ploaie, adaugă treptat iaurtul, muştarul, zahărul şi apa. Pune sare şi lasă să fiarbă la foc mic 20 de minute. La final, toarnă oţetul şi lasă pe foc cel mult cinci minute. Serveşte legumele cu sos.
Legume cu sos olandez
Pofta buna!
Sosul olandez e foarte bun!