Legume in straturi
PrinteazaO reteta de legume in straturi din: oua, smantana, paine uscata, ardei gras, ceapa, dovlecel, ciuperci, bacon, sare, piper, oregano, patrunjel, unt si pesmet.
- 6 oua
- 300 g smantana
- 300 g de paine uscata
- 1 ardei gras
- 1 ceapa potrivita
- 1 dovlecel
- 2-3 ciuperci proaspete
- 150 g bacon/sunca
- sare
- piper
- oregano
- patrunjel
- unt
- pesmet
Mod de preparare:
Taie in cuburi feliile de paine si pune-le in tava mare de cuptor. Stropeste-le cu putina apa amestecata cu boia, presara un pic de oregano si da tava la cuptor 10-12 minute, cat sa capete culoare frumoasa.
Feliază ciupercile, ardeiul gras, ceapa, dovlecelul şi căleşte-le separat în unt încins. La final, trage în unt şi baconul tăiat mărunt. Unge cu unt o tavă şi tapeteaz-o cu pesmet. La bază, aşază crutoanele, iar deasupra, câte un rând din legumele trase în tigaie.
La final, toarnă ouăle bătute cu smântână, condimentate cu un praf de sare, piper şi oregano uscat. Dă la cuptorul încins pentru 20-30 de minute, la foc potrivit. Serveşte cu pătrunjel verde tocat şi roşii cherry.
Legume in straturi
Pofta buna!