Legume la tigaie cu sos de stridii şi soia
PrinteazaO reteta de legume la tigaie cu sos de stridii si soia din: amestec de legume, ulei de nuci, ulei de susan, ghimbir, ceapa verde, sos de stridii, sos de soia, zahar, zeama de lime, sare si piper.
- 400 de grame de amestec de legume şi verdeţuri chinezeşti (bok choy, brocoli chinezesc, spanac pitic)
- 3 linguri de ulei de nuci
- 1 lingură ulei de susan
- 1/2 lingură de ghimbir tocat mărunt
- 4 cepe verzi, tocate mărunt
- 2 linguri de sos de stridii
- 1 lingură de sos de soia
- un vârf de linguriţă de zahăr
- zeama de la un lime
- sare şi piper proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Pune spanacul deoparte pentru că se face la tigaie mai repede decât celelalte verdeţuri. Fierbe legumele şi verdeţurile chinezeşti timp de 1 minut şi jumătate, astfel încât să fie uşor crocante. Pune uleiul şi ghimbirul într-o tigaie wok bine încinsă şi lasă timp de 30 de secunde.
Adaugă ceapa şi celelalte ingrediente, cu excepţia sării şi a piperului. Prăjeşte la foc iute, apoi adaugă şi spanacul. Amestecă pentru ca totul să fie acoperit de sos şi lasă să scadă puţin.
Adaugă sarea şi piperul, amestecă încă un minut, apoi serveşte imediat.
Legume la tigaie cu sos de stridii şi soia
Pofta buna!