Lemon pie

Printeaza

O reteta delicioasa de lemon pie din: faina, zahar, galbenus, sare, unt, oua, zahar, lapte, suc de lamaie, coaja de lamaie si amidon.

Ingrediente:Lemon pie

blat: 

  • 250 g făină
  • 75 g zahăr
  • 1 gălbenuş
  • 1 praf sare
  • 125 g unt rece

in plus:

  • 5 ouă
  • 180 g zahăr
  • 400 ml lapte condensat îndulcit
  • 150 ml suc de lămâie
  • 1 vârf de cuţit coajă de lămâie rasă
  • 1 praf sare
  • 1 linguriţă amidon

 

Mod de preparare:

Se frământă un aluat din ingredientele menţionate şi se înfăşoară în folie; se lasă la frigider 1 oră. Se încinge cuptorul la 180°C. Se întinde o foaie de aluat şi se aşază într-o formă de tartă (0 26 cm) unsă. Se aşază deasupra hârtiei de copt şi se acoperă cu 500 g boabe de fasole uscate, pentru îngreunat.

Se coace 15-20 min. Se îndepărtează apoi hârtia cu tot cu boabe şi se lasă să se răcească blatul. Se reduce focul din cuptor la 160°C. 2 Se separă ouăle. Se bat gălbenuşurile cu 2 linguri de zahăr; se înglobează lapte, suc şi coajă de lămâie.

Se aşază pe blat şi se coace 30 min. Se bat albuşurile cu sare, amidon şi restul de zahăr şi se aşază pe tartă. Se coace 10 min.

Lemon pie

Lemon pie

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • lemon pie reteta
  • reteta lemon pie

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.