Limba cu spanac
PrinteazaLimba cu spanac din: limba, slanina, ceapa, morcovi, usturoi, supa de carne, vin, sare, piper, spanac, unt si verdeata.
- 1 limba fiarta
- 150 g slanina
- 2 cepe
- 3 morcovi
- 3 catei de usturoi
- 500 ml supa de carne
- 200 ml vin
- sare
- piper
- 1 kg spanac
- 50 g unt
- verdeata
Mod de preparare:
Cureţi morcovii şi îi tai în felii, apoi toci ceapa. Limba fiartă şi curăţată o tai în felii.
Pe fundul unei cratiţe pui un strat de felioare de slănină, unul de ceapă, morcovii rondele, presari usturoiul tăiat mărunt, iar deasupra pui un strat de felioare de slănină, unul de ceapă, morcovii rondele, presari usturoiul tăiat mărunt, iar deasupra pui feliile de limbă.
Acoperi şi laşi pe foc mic să se înăbuşe. Când s-a înăbuşit, torni vinul şi dai focul mare, apoi laşi să scadă sosul la jumătate. Adaugi supa, sare, piper, verdeaţă.
Acoperi şi mai laşi la foc mic, până se pătrunde bine totul. între timp, opăreşti spanacul, îl scurgi, îl toci, dar nu prea mărunt şi îl amesteci cu unt.
Asezi spanacul pe un platou, pui feliile de limba si rastorni deasupra sosul fierbinte.
Limba cu spanac
Pofta buna!