Limba de vita cu legume
PrinteazaO reteta de limba de vita cu legume din: limba de vita, sare, otet, piper, ceapa, rosii, fasole verde, ardei, ulei de masline, cartofi, usturoi si frunze de salvie.
- un kg limbă de vită
- sare
- oţet
- piper negru măcinat
- o legătură ceapă
- 4 roşii
- 400 g fasole verde fideluţă
- 2 ardei
- 3 linguri ulei de măsline
- 4 cartofi
- 2-3 căţei usturoi
- 1-2 frunze salvie
Mod de preparare:
Se curăţă si se spală limba cu puţin oţet. Se opăreşte apoi în apă clocotită. Se scoate, se răcoreşte si se curăţă de pieliţe. Se fierbe şi, când poate fi înţepată cu furculiţa, se scurge apa si se lasă să se răcorească.
In acest timp, se spală ceapa şi usturoiul, ardeiul se taie fâşii subţiri şi se călesc în uleiul de măsline, apoi se adaugă apă călduţă şi limba de vită feliată, fasolea verde fiartă, cartofii tăiaţi rondele, piureul de roşii şi frunzuliţele de salvie mărunţite. Se lasă să scadă şi apoi se condimentează cu sare şi piper.
Limba de vita cu legume
Pofta buna!