Lime pleurotus

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de lime pleurotus din: ciuperci, ardei colorat, ceapa verde, ulei, usturoi, lamaie verde, sare si piper.

Ingrediente:Lime pleurotus

  • 600 gr ciuperci pleurotus
  • 50 gr ardei colorat
  • 1 legătură de ceapă verde
  • 50 ml ulei
  • 4 căţei de usturoi
  • 1 lămâie verde
  • 20 gr sare
  • 2 gr piper

 

Mod de preparare:

Ciupercile pleurotus se curăţă, se spală, se scurg de apă, apoi se taie pe lung în fâşii mai mici. Ardeiul se ta­ie cubuleţe, iar frunzele de ceapă verde, în inele.

 

Intr-o tigaie se pune la încins uleiul, se adaugă us­turoiul feliat subţire şi se căleşte până ce acesta înce­pe să se îngălbenească.

 

Peste usturoi se pun ciupercile, iar când sunt pe jumătate făcute, se adaugă şi cubuleţele de ardei, con­tinuând călirea până ce to­tul este gata.

 

Se adaugă apoi ceapa verde tăiată inele, se condi­mentează cu sare şi piper şi se stropeşte totul cu zea­mă de lămâie verde până la obţinerea gustului dorit.

 

Pentru ciupercile pleurotus mai mici nu este necesar să se îndepărteze cocile, dar în ca%ul celor mari, acestea sunt mai tari ţi mai aţoase ţi trebuie îndepărtate.

Lime pleurotus

Lime_pleurotus

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.