Linte usturoiată
PrinteazaLinte usturoiată din: linte, ceapa, morcov, usturoi, foi de dafin, boabe de piper, seminte de chimen, sare si ulei.
- 500 g linte
- 1 ceapa
- 1 morcov
- 5 catei de usturoi
- 2 foi de dafin
- 4-5 boabe de piper
- seminte de chimen
- sare
- ulei
Mod de preparare:
Pui lintea la înmuiat pentru 3 ore, apoi o pul să fiarbă în apă cu un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu, foile de dafin şi câteva seminţe de chimen.
Separat, tai ceapa mărunt şi o căleşti în ulei împreună cu morcovul ras. Stingi legumele cu puţină apă şl le laşi la înăbuşit.
Le adaugi peste lintea aproape fiartă, apoi potriveşti de sare şi piper şi pui usturoiul zdrobit. Laşi să dea în câteva clocote apoi opreşti focul.
Pofta buna!