Lipie cu carne de pui
PrinteazaO reteta delicioasa de lipie cu: carne de pui, ceapa rosie, dovlecel, fasole verde, naut, rosii, apa, drojdie, faina, zahar, sare, piper, ulei, patrunjel.
- două piepturi de pui
- o ceapă roşie
- un dovlecel
- 300 g fasole verde
- 100 g năut fiert
- 4 roşii
- 250 ml apă
- 20 g drojdie
- 500 g făină
- un vârf de linguriţă zahăr tos
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- pătrunjel
Mod de preparare:
Drojdia se dizolvă într-un castron împreună cu zahărul tos, puţină sare şi apa călduţă. Se adaugă făina treptat şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare. Se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească până îşi dublează volumul. Se împarte aluatul în bucăţi şi se întind lipiile cu un sucitor.
Se coc circa cinci minute fiecare în cuptorul încins, apoi se scot şi se acoperă cu un şervet, ca să stea moi. Piepturile de pui se dezosează, se spală, se taie bucăţele, se condimentează şi se prăjesc în ulei încins.
Dovlecelul şi fasolea verde se taie bucăţi mici şi se pun la călit împreună cu ceapa roşie tăiată în jumătăţi, apoi felii.
Când s-au aurit, se adaugă roşiile tăiate sferturi, sare, piper şi năutul fiert. Se mai ţin pe foc zece minute, se amestecă şi cu carnea prăjită, pătrunjel tocat şi se umplu lipiile cu compoziţia rezultată.
Lipie cu carne de pui
Pofta buna!