Lipie cu chili şi carne

Printeaza

O reteta delicioasa de lipie cu chili si carne din: ceapa, ceapa verde, ulei de masline, carne tocata, rosii, boabe de fasole, sare, piper, salata verde, lipii si ardei iute.

Ingrediente:Lipie cu chili şi carne

  • 1 ceapă franţuzească
  • 4 cepe verzi
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 500 g carne tocată
  • 100 g roşii decojite (conservă)
  • 400 g boabe de fasole (conservă)
  • sare
  • piper
  • 200 g salată verde
  • 4 lipii
  • 1 ardei iute

 

Mod de preparare:

Se toacă ceapa franţuzească. Ceapa verde se taie rondele. Ardeiul iute se curăţă şi se toa­că. Se încinge uleiul de măsli­ne într-o tigaie şi se căleşte ceapa până devine transluci­dă. Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte, amestecând, până devine sfărâmicioasă. Se adaugă roşiile decojite, ardeiul iute, ceapa verde şi boabele de fasole. Se lasă să fiarbă toate la foc mijlociu cca 5 min. Se sărează şi se piperează.

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se curăţă salata verde şi se rupe bucăţi. Se încălzesc lipiile pe grătarul din cuptor cca 5 min. Se scot şi se cres­tează de la fiecare câte un buzunărel. Se aşază în acest buzunărel salată verde şi compoziţie de carne; se ser­vesc lipiile pe un platou.

Lipie cu chili şi carne

Lipie cu chili şi carne

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.