Lipie cu chili şi carne
PrinteazaO reteta delicioasa de lipie cu chili si carne din: ceapa, ceapa verde, ulei de masline, carne tocata, rosii, boabe de fasole, sare, piper, salata verde, lipii si ardei iute.
- 1 ceapă franţuzească
- 4 cepe verzi
- 3 linguri ulei de măsline
- 500 g carne tocată
- 100 g roşii decojite (conservă)
- 400 g boabe de fasole (conservă)
- sare
- piper
- 200 g salată verde
- 4 lipii
- 1 ardei iute
Mod de preparare:
Se toacă ceapa franţuzească. Ceapa verde se taie rondele. Ardeiul iute se curăţă şi se toacă. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se căleşte ceapa până devine translucidă. Se adaugă carnea tocată şi se prăjeşte, amestecând, până devine sfărâmicioasă. Se adaugă roşiile decojite, ardeiul iute, ceapa verde şi boabele de fasole. Se lasă să fiarbă toate la foc mijlociu cca 5 min. Se sărează şi se piperează.
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se curăţă salata verde şi se rupe bucăţi. Se încălzesc lipiile pe grătarul din cuptor cca 5 min. Se scot şi se crestează de la fiecare câte un buzunărel. Se aşază în acest buzunărel salată verde şi compoziţie de carne; se servesc lipiile pe un platou.
Lipie cu chili şi carne
Pofta buna!