Lipie cu pui şi cuşcuş

Printeaza

O reteta de lipie cu pui si cuscus din: cuscus, supa de pui, pui afumat, zeama de lamaie, faina, lapte, drojdie, ulei, zahar si sare.

Ingrediente:Lipie cu pui şi cuşcuş

  • 1 ceşcuţă de cuşcuş
  • 1 ceşcuţă cu supă de pui
  • 1 piept de pui afumat
  • zeamă de lămâie

pentru aluat:

  • 300 g făină
  • 200 ml lapte
  • 20 g drojdie
  • 60 ml ulei
  • 1 linguriţă cu zahăr
  • 1 linguriţă cu sare

 

Mod de preparare:

Dizolvă drojdia şi zahărul în puţin lapte călduţ. Lasă cel puţin cinci minute să se odihnească. Pune maiaua peste făina amestecată cu sarea. Frământă toate aceste ingrediente şi toarnă treptat restul de lapte. Alu­atul astfel obţinut lasă-l la crescut o oră.

Intre timp, toarnă peste cuşcuş supa fierbinte. Lasă cinci minute să se um­fle, adaugă pieptul de pui tăiat cubuleţe. Potriveşte gustul de sare şi stropeşte cu zeamă de lămâie. întinde aluatul într-o foaie rotundă.

Pune pe jumătate ames­tecul de cuşcuş. Aco­peră cu cealaltă jumătate, în aşa fel încât să obţii un portofel. Aşază-l într-o tavă unsa cu ulei si coace-l 35 de minute. Serveste cu sos salsa si de usturoi.

Lipie cu pui şi cuşcuş

Lipie cu pui şi cuşcuş

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.