Lipie marmorata
PrinteazaO reteta de lipie mormorata din aluat de paine, dovlecel, ardei capia sau ardei gras, ceapa, branza de vaci, smantana si sare.
- 300 g aluat de paine
- 1 dovlecel
- 2 ardei capia sau ardei grasi
- 1 ceapa
- 200 g branza de vaci
- 3-4 linguri cu smantana mai grasa
- sare
Mod de preparare:
Din aluatul de pâine gata preparat, cântăreşte aproximativ 300 g de cocă. Intinde-o pe o masă pudrată cu făină şi aşază-o într-o tavă rotundă, unsă cu puţin ulei. Separat, freacă energic brânza de vaci cu smântână şi un praf de sare.
Intinde crema peste blatul din tavă, după care aşază deasupra, alternativ, fâşii de ardei gras, felii subţiri de dovlecel şi cubuleţe de ceapă. Lasă la cuptor, încălzit în prealabil, aproximativ 25-30 de minute.
Poftă bună!