Lipii umplute cu salata de legume
PrinteazaLipii umplute cu salata de legume din: usturoi, oregano, cimbru, rozmarin, ulei de masline, iaurt, sare, piper, castraveciro, masline negre, ardei, ceapa verde, frunze de salata, lipii.
- 1-2 catei de usturoi
- 2 lingurite oregano
- 1 praf cimbru
- 1 praf rozmarin
- 2 linguri ulei de masline
- 200 g iaurt
- sare
- piper
- 1 castravecior taiat cuburi
- 4 linguri masline negre
- 1 ardei gras rosu taiat felii
- 2 cepe verzi taiate inele
- 6 frunze de salata
- 4 lipii
Mod de preparare:
Se pisează usturoiul şi se amestecă împreună cu ierburile; se înglobează 1 lingură de ulei, bătând cu telul. Apoi se încorporează iaurtul, sare şi piper; sosul obţinut se dă la frigider. Se amestecă castravetele cu măsline, ardei gras şi ceapă; se stropeşte cu restul de ulei şi se amestecă. Se rup frunzele de salată.
Se taie puţin pe margine lipiile, ca să poată fi umplute şi se aşază puţin pe grătarul cuptorului, ca să se încălzească. Apoi se deschid şi se umplu cu salată şi legume. Se picură deasupra sosul de iaurt.
Lipii umplute cu salata de legume
Pofta buna!