Macaroane cu carne si dovlecei, aromatizate cu usturoi
PrinteazaMacaroane cu carne si dovlecei, aromatizate cu usturoi din: ceapa, usturoi, rosii, dovlecei, carne de vita, ulei de masline, oregano, piper, smantana, oua si cascaval.
- 350 g macaroane
- sare
- 1 ceapa
- 2 catei de usturoi
- 5 rosii
- 2 dovlecei
- 500 g carne de vita tocata
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingrita oregano
- piper
- 200 g smantana
- 4 oua
- 100 g cascaval ras
Mod de preparare:
Se fierb pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Se trec prin jet de apă rece şi se lasă să se scurgă. Se toacă usturoiul şi ceapa.
Se opăresc roşiile şi se decojesc; se curăţă de seminţe şi se taie pulpa cuburi. Se tale dovleceii în beţişoare de 4 mm lăţime. Se prăjeşte carnea în ulei încins; se adaugă ceapa şi usturoiul.
Se adaugă roşiile şi oregano, sare şl piper. Se bate smântână cu ouă. Se sărează şi se piperează. Se încinge cuptorul la 180°C. Se unge cu unt o formă de sufleu şi se pune în ea jumătate din cantitatea de macaroane; se presară caşcaval, apoi se aşază dovlecei şi se toarnă jumătate din cantitatea de smântână cu ou.
Se repartizează deasupra carnea tocată şi se acoperă cu paste. Se toarnă restul de amestec de smântână, se presară restul de caşcaval şi se coace la cuptor 35-40 min.
Macaroane cu carne si dovlecei, aromatizate cu usturoi
Pofta buna!
O ideea buna, chiar aveam niste macaroane si nu stiam ce sa fac cu ele