Macaroane cu sos de fasole
PrinteazaMacaroane cu sos de fasole din: macaroane, fasole boabe, ceapa, ardei grasi, usturoi, ardei iute, rosii, morcov, pasta de tomate, ulei de floarea soarelui, sare, piper si cimbru.
- 500 g macaroane
- 100 g fasole boabe
- doua cepe
- doi ardei grasi
- doi catei de usturoi
- un ardei iute
- 5 rosii
- un morcov
- o lingura pasta de tomate
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
- cimbru
Mod de preparare:
Fasolea boabe se pune la înmuiat cu o zi înainte, se fierbe în apă cu sare şi piper, se scurge şi se păstrează la rece. Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pune într-un bol.
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie rondele subţiri sau peştişori. Ardeii graşi se curăţă de seminţe, se spală, se toacă mărunt şi se pun lângă morcovi. Se încinge uleiul într-o cratiţă, se pune ceapa şi morcovul şi se călesc până se înmoaie.
Se adaugă ardeii graşi, ardeiul iute tăiat rondele subţiri şi se călesc cinci minute. Se presară fasolea, usturoiul curăţat de foi şi tocat mărunt şi pasta de tomate dizolvată cu puţină apă. Se toarna rosiile curatate de pielita si date pe razatoare, se presara sare si piper si cimbru dupa gust.
Se fierbe totul pana scade sosul, se fierb macaroanele si se pun peste sos. Daca nu este suficient lichida pana se adauga rosiile, se mia toarna putina apa.
Macaroane cu sos de fasole
Pofta buna!