Macaroane cu sunca
PrinteazaMacaroane cu sunca din: sunca, macaroane, telemea, unt, oua, suc de rosii, zahar, sare.
Ingrediente:
- 300 g sunca slaba
- 250 g macaroane
- 100 g telemea
- 2 linguri cu unt
- 3 oua
- 1 pahar cu suc de rosii
- 1 lingura cu zahar
- sare
Mod de preparare:
Fierbeţi macaroanele 15 min, le clătiţi cu apă rece, le scurgeţi şi le amestecaţi cu şunca tăiată felii subţiri, apoi le puneţi în formă unsă cu unt. Bateţi spumă ouăle, săraţi, turnaţi peste macaroane, radeţi brânza şi deasupra mâncării turnaţi suc de roşii îndulcit.
Rupeţi untul bucăţele, împărţiţi peste macaroane. Rumeniţi în cuptor la foc potrivit 30 min, tăiaţi budinca felii şi o serviţi caldă fără pâine, lângă vin alb.
Pofta buna!