Magatello in sos cremos de rosii

Printeaza

O reteta simpla de magatello in sos cremos de rosii din: magatello, usturoi, ceapa rosie, morcov, tulpina de telina, suc de rosii, vin rosu, supa de carne, ulei extravirgin de masline, sare si piper negru. Magatello este partea posterioară a pulpei de vită, carne slabă, însă fibroasă şi uscată.

Ingrediente:Magatello in sos cremos de rosii

  • 600 g magatello
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 ceapă roşie
  • 1 morcov
  • 1 tulpină de ţelină
  • 1/2 l suc de roşii concentrat
  • 1 pahar de vin roşu
  • 1/2  l supă de carne
  • 1 rămurică de cimbrişor
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Curăţaţi usturoiul şi tocaţi-l mărunt. Curăţaţi şi spălaţi tulpina de ţelină şi morcovul, apoi tăiaţi-le bucăţele. Curăţaţi ceapa şi tocaţi-o.

Rumeniţi carnea într-o tigaie cu 40 g de ulei, adăugaţi zarzavatul şi căliţi-l pentru a prin­de aromă, amestecând des cu o paletă de lemn.

Stropiţi cu vin şi daţi focul mare să se evapore. Adăugaţi sucul de roşii, supa caldă şi cimbrişorul. Dregeţi cu sare şi cu piper. Acoperiţi tigaia şi lăsaţi carnea să se facă la foc potrivit cam 1 oră şi jumătate. Serviţi carnea foarte fierbinte, cu sos cu tot.

Magatello in sos cremos de rosii

Magatello in sos cremos de rosii

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.