Mamaliga cu branza si carne de porc

Printeaza

O reteta delicioasa de mamaliga cu:malai, apa, sare, unt, branza, smantana, cascaval, carne de porc, costita, carnaciori de porc.

Ingrediente:

  • 1/2 I apă
  • un praf sare
  • 4-5 pumni de mălai
  • 50 g unt
  • 100 g brânză sărată
  • 100 ml smântână
  • 100 g caşcaval
  • bucăţi de carne de porc din găleată
  • costiţă din găleată
  • cârnăciori de porc din şi pe pereţi cu unt, clădeşti mămăliguţă din patru stra­turi egale.

 

Mod de preparare:

Pui cu lingura un sfert din mămăliguţă caldă, după care aşezi carnea de porc tăiată în bucăţi mai mici (inclusiv costiţa), aşezi al doilea strat de mămăligă şi un strat format din câr­năciori tăiaţi în bucăţi mai mici, peste care pui ultimul strat de mămăligă.

Deasupra torni ouăle bătute, ames­tecate cu caşcaval ras, iar vasul îl dai la cuptor şi îl ţii până se rumeneşte. Poţi servi mămăliguţă cu mărar verde tocat mărunt.

 

Sfat:

Carnea de porc din găleată este carnea de porc prăjită în preaj­ma Crăciunului şi  păstrată la găleată, în untură, tot timpul anului. Poţi pre­găti acest fel de mâncare şi cu carne, costiţă şi cârnă­ciori cumpărate din comerţ şi prăjite în untură, dar gustul nu va fi acelaşi cu cel al cărnii de la găleată.


Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.