Mămăligă cu ciuperci si crema de branza
PrinteazaO reteta delicioasa de mamaliga cu:apa, malai, ciuperci, arde iute, rosii, branza telemea, branza de vaci, marar, masline, iaurt, sare, piper, ulei.
Ingrediente:
- 1,71 apă
- 500 g mălai
- 300 g ciuperci
- un ardei iute
- 4 roşii
- 300 g brânză telemea
- 200 g brânză de vaci
- o legătură de mărar
- 100 g măsline feliate
- 200 ml iaurt
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Ciupercile, ardeiul iute şi roşiile se spală, se curăţă, se taie bucăţi mici şi se pun într-un bol. Se încing 100 ml ulei într-o cratiţă, se pun legumele, se condimentează şi se prăjesc până scade sosul format.
Se adaugă măslinele feliate, mărarul tocat şi se mai ţin pe foc cinci minute. Brânza telemea se amestecă bine cu brânza de vaci şi iaurtul, mărar tocat, sare şi piper.
Apa se fierbe într-o oală împreună cu o linguriţă cu sare şi, când începe să clocotească, se pune tot mălaiul.Se amestecă cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe, se lasă să fiarbă până se umflă mălaiul şi se îngroaşă amestecul.
Se pune mămăligă în boluri udate cu apă rece şi scurse, se aşază legume la mijloc şi se acoperă cu mămăligă. Se lasă să se răcească zece minute, se răstoarnă pe farfurii şi se pune deasupra crema de brânză.
Pofta buna!