Mămăligă cu ciuperci si crema de branza

Printeaza

O reteta delicioasa de mamaliga cu:apa, malai, ciuperci, arde iute, rosii, branza telemea, branza de vaci, marar, masline, iaurt, sare, piper, ulei.

Ingrediente:

  • 1,71 apă
  • 500 g mălai
  • 300 g ciuperci
  • un ardei iute
  • 4 roşii
  • 300 g brânză telemea
  • 200 g brânză de vaci
  • o legătură de mărar
  • 100 g măsline feliate
  • 200 ml iaurt
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea-soarelui

 

Mod de preparare:

Ciupercile, ardeiul iute şi roşiile se spală, se curăţă, se taie bu­căţi mici şi se pun într-un bol. Se în­cing 100 ml ulei într-o cratiţă, se pun legumele, se condimentează şi se prăjesc până scade sosul for­mat.

Se adaugă măslinele feliate, mărarul tocat şi se mai ţin pe foc cinci minute. Brânza telemea se amestecă bine cu brânza de vaci şi iaurtul, mărar tocat, sare şi piper.

Apa se fierbe într-o oală împreu­nă cu o linguriţă cu sare şi, când începe să clocotească, se pune tot mălaiul.Se amestecă cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe, se lasă să fiarbă până se umflă mălaiul şi se îngroaşă amestecul.

Se pune mămăligă în boluri uda­te cu apă rece şi scurse, se aşază legume la mijloc şi se acoperă cu mămăligă. Se lasă să se ră­cească zece minute, se răstoarnă pe farfurii şi se pune deasupra cre­ma de brânză.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.