Mamaliga cu ciuperci si parmezan
PrinteazaMamaliga cu ciuperci si parmezan din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, vin, supa de legume, smantana, sare, piper, pesto, supa de legume, malai, sare, pesto si parmezan.
pentru sos:
- 500 g ciuperci Champignon
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 2 linguri ulei
- 75 ml vin alb
- 75 ml supa de legume
- 300 ml smantana
- sare
- piper
- 4-5 linguri pesto
pentru mamaliga:
- 400 ml supa de legume
- 125 g malai
- sare
- 4 linguri pesto
- 2 linguri parmezan
Mod de preparare:
Se taie felii ciupercile. Se toacă usturoiul şi ceapa şi se călesc intr-o tigaie, în ulei. Se adaugi; ciupercile şi se prăjesc 15 min. Se toarnă vin, supă şi 250 ml smântână. Se săreazi, se piperează şi se fierbe 10 min. Se adaugă restul de smântână şi pesto.
Se că în clocot supa şi se înglobează mălaiul, amestecând. Se adaugă pesto şi sare şi se amestecă până se des- prindede fundul vasului. Se ia de pe foc şi se scot găluşte, cu lingura. Se servesc cu ciuperci şi parmezan.
Mamaliga cu ciuperci si parmezan
Pofta buna!
Ciudata-i mamaliga asta