Mamaliga cu stafide

Printeaza

Mamaliga cu stafideIngrediente:

  • 600 g mălai
  • 200 g făină
  • 250 g zahăr
  • 200 ml ulei
  • 11 lapte
  • 150 g stafide
  • 2 ouă
  • 1/2 linguriţă bicarbonat
  • zahăr vanilat
  • sare

 

Mod de preparare:

Opăreşti cu laptele clocotit jumătate din cantitatea de mălai. După ce s-a mai răcit puţin amesteci cu restul de mălai, făina, 250 g zahăr, 100 ml ulei, bicarbo­nat, stafide, zahărul vanilat şi sarea.

Compoziţia rezultată o torni într-o tavă unsă cu ulei, ungi cu ou bătut, pre­sari restul de zahăr şi o coci la cuptor, la foc moale, timp de 50 de minute. O serveşti caldă cu smântână, sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.