Mamaliga cu urda si marar
PrinteazaMamaliga cu urda si marar din: malai, apa, urda, smantana, ceapa verde, marar verde, margarina si sare.
- 300 g malai
- 1 l apa
- 500 g urda proaspata
- 100 ml smantana
- 1 legatura ceapa verde
- 1 legatura marar verde
- 00 g margarina
- sare
Mod de preparare:
Freci 50 g margarina cu urda, sare şi cu smântână până ce obţii un amestec omogen. Pui apa la fiert cu puţină sare şi adaugi treptat mălaiul pentru a face o mămăligă potrivit de tare. Ungi cu restul de margarina un vas, apoi aşezi un strat de mămăligă.
Peste acesta aşezi un strat de amestec de urdă şi deasupra presari mărar şi ceapă verde tocate. Repeţi straturile până ce se termină ingredientele. Ultimul strat trebuie să fie de urdă şi de verdeţuri.
Mamaliga cu urda si marar
Pofta buna!
Asta i mancare de la munte
am mancat si eu candva, e foarte buna 🙂
Mamaliga asta-i de-a noastra, traditionala 🙂