Mămăligă ţăraneasca
PrinteazaO reteta foarte simpla si delicioasa de mamaliga taraneasca din: apa, malai grisat, sare si doua linguri de ulei.
- 1,5 litri apă
- 500 g mălai grişat
- sare
- două linguri de ulei
Mod de preparare:
Se pune apa la fiert într-un ceaun sau într-o oală, iar când fierbe, se adaugă sarea şi uleiul. Se dă focul mai mic şi se pune mălaiul încet, amestecând continuu cu o lingură din lemn sau cu un tel, ca să nu se formeze cocoloaşe.
După ce s-a încorporat tot mălaiul, se lasă să fiarbă 10-15 minute la foc mic, amestecând din când în când. După un minut se stinge focul, înainte de a răsturna mămăliga în castron sau pe platou, se dezlipeşte mămăliga de pe marginea ceaunului cu ajutorul unei linguri din lemn umezită.
Se serveşte fierbinte alături de sarmale, varză călită sau varză a la Cluj.
Poftă bună!