Mămăliguţă cu mâncărică de fasole boabe

Printeaza

Mămăliguţă cu mâncărică de fasole boabe din: malai, sare, apa, untura, ulei, fasole boabe, ceapa, morcov, patrunjel, pasta de rosii, sare, piper, cimbru, foi de dafin, verdeata si ulei.

Ingrediente:Mamaliguta_cu_mâncarica_de_fasole_boabe

pentru mamaliguta:

  • 300 g malai
  • 1 praf de sare
  • 1 cana apa
  • 1 lingura untura
  • ulei

pentru mancarica:

  • 250 g fasole boabe
  • radacinoase: ceapa, morcov, patrunjel, pasta de rosii
  • condimente: sare, piper, cimbru, 2 foi de dafin
  • verdeata
  • 1 ceasca ulei (untura)

 

Mod de preparare:

Faci o mămăligă obişnuită din cantităţile de mai sus şi, când e gata, o iei cu lingura şi o aşezi în formele dorite, unse mai întâi cu untură sau ulei.

Mâncărică de fasole:

Pui de cu seară fasolea la înmuiat, apoi o fierbi a doua zi, schimbând de mai multe ori apa. In ultima apă adaugi rădăcinoasele, curăţate şi tocate cubuleţe, condimentezi şi laşi să fiarbă. Intr-o tigaie căleşti în ulei încins două cepe tocate mărunt, pui pasta de roşii, apoi adaugi fasolea fiartă.

Olaşi să scadă şi să formeze un sos legat. Presari şi verdeaţa. Cu această mâncărică umpli formele de mămăliguţă, aşezi alături mu­rături de sezon şi serveşti preparatul cât e fierbinte. Se poate servi si cu cateva feliute de bacon prajite.

Mămăliguţă cu mâncărică de fasole boabe

Mamaliguta_cu_mâncarica_de_fasole_boabe

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Buna mancarica de fasola

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.