Mamaliguta la cuptor cu costita afumata
PrinteazaMamaliguta la cuptor din: apa, malai, sare, lapte, smantana, costita afumata, branza de burduf, telemea, unt.
- 1 l apa
- 250 g malai
- sare
- 1 pahar cu lapte sau smantana
- 100 g costita afumata
- 200 g branza de burduf sau telemea
- 1 lingura cu unt
Mod de preparare:
Se pune 1 1 de apa in ceaun sau vas smaltuit, cu putina sare. Cand apa s-a incalzit se pune malaiul in ploaie. Se amesteca in ceaun cu o lingura de lemn pana cand da in clocot. Se face focul mic si se fierbe 20 minute.
Se adauga 1/2 din cantitatea de smantana, se mai fierbe putin. Se unge o cratita cu unt, se pune un strat de mamaliga, se presara cu branza de burduf. Se pune alt strat de mamaliga.
Costita se taie felii subtiri, se rumeneste in cratita fara ulei. Se scoate si se pune peste stratul de mamaliga, se pune forma la cuptor alte 20 minute. Se serveste fierbinte, taiata felii mari, acoperite cu smantana.
Pofta buna!
Mancare de tarani