Mancare bielorusa
PrinteazaO reteta de mancare bielorusa din: vinete, carne de vita, ceapa, pasta de tomate, supa de carne, cascaval, rosii, usturoi, ulei, faina, sare si piper.
- 2 vinete potrivite
- 500 g carne de vita
- 2 cepe
- 3 linguri pasta de tomate
- 400 ml supa de carne strecurata
- cascaval
- 2 rosii bine coapte
- 2-3 catei de usturoi
- ulei
- 1 lingura faina
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tai carnea bucati potrivite si le rumenesti usor in doua linguri de ulei bine incins, apoi le scoti din grasime si le pastrezi calde. In locul lor calesti ceapa tocata marunt, adaugi pasta de tomate amestecata cu faina, sare si piper, dupa gust, si le fierbi 10 minute.
Pasezi sosul, il torni peste carne, adaugi supa strecurata si lasi totul sa fiarba la foc mic circa 45 de minute.
Intre timp, tai vinetele cuburi, le căleşti separat în puţin ulei bine încins, adaugi usturoiul zdrobit şi roşiile curăţate de pieliţă, date pe râzătoare, şi le mai fierbi încă cinci minute.
Când carnea este aproape bine fiartă, adaugi vinetele, potriveşti din nou gustul de sare şi piper şi le laşi să mai fiarbă împreună 5-6 minute.
Presari caşcavalul ras şi introduci vasul la cuptor pentru 15 minute. O serveşti caldă.
Mancare bielorusa
Pofta buna!