Mancare de ceapa
PrinteazaO reteta gustoasa de mancare de ceapa din: ceapa, ulei, foi de dafin, zahar, miere, otet de vin rosu, coaja de lamaie si sare.
- 800 g ceapa
- 4 linguri ulei
- 2 foi de dafin
- 1 lingura zahar
- 2 linguri miere
- 4 linguri otet de vin rosu
- coaja de lamaie
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi ceapa. Este bine să alegeţi cepe mai mici, cam de aceeaşi dimensiune. Această mâncare se poate prepara lăsând cepele întregi – şi în acest caz mâncarea este mai aspectuoasă- sau se taie în rondele, dacă ceapa este mai mare.
Puneţi uleiul într-o tigaie la foc mic. Adăugaţi foile de dafin şi ceapa şi căliţi-le, amestecând mereu, ca să se rumenească puţin pe toate părţile.
Curăţaţi lămâia de coajă, eliminaţi partea albă şi tăiaţi coaja în fâşii subţiri pe care adăugaţi-le în vasul cu ceapă. Lăsaţi ceapa la foc până când începe să se caramelizeze.
Dizolvaţi mierea şi zahărul în oţet. Turnaţi oţetul peste ceapă şi mai puneţi la foc potrivit, până când lichidul din vas s-a absorbit.
Mancare de ceapa
Pofta buna!
am facut azi mancare de ceapa, foarte buna