Mancare cu carne de porc, carnati afumati, creier si ciuperci
PrinteazaMancare cu carne de porc, carnati afumati, creier si ciuperci
- 400 g carne de porc
- 200 g cârnaţi afumaţj
- 150 g creier
- 300 g ciuperci
- 1 linguriţă bulion
- 3-4 căţei de usturoi
- 150 ml ulei
- 2 legături verdeaţă
- 2 pahare de vin
- sare
Mod de preparare:
Tai carnea în bucăţi mari, o sărezi şi o prăjeşti în ulei. Adaugi câmaţii şi ciupercile tăiate feliuţe şi le laşi să se călească împreună.
Cureţi usturoiul, îl tai, îl căleşti în ulei, pui şi creierul tăiat bucăţele şi mai laşi pe foc câteva minute.
Le amesteci apoi cu carnea, câmaţii şi ciupercile şi le mai căleşti puţin.
Stingi cu bulion amestecat în prealabil cu vinul şi verdeaţa tăiată mărunt.
Potriveşti gustul de sare şi mai fierbi câteva minute. E bună caldă, cu mămăliguţă.
Poftă bună!